Postbus 596
8440 AN Heerenveen- info@stambv.com
- 0513 657140
Bij re-integratie tweede spoor begeleiden wij uw arbeidsongeschikte werknemer actief bij het vinden van een geschikte functie in een andere organisatie.
Heeft u een langdurig arbeidsongeschikte werknemer waarbij geen zicht (meer) is op een structurele werkhervatting binnen de eigen organisatie, dan moet u een adequaat tweedespoortraject starten om de hervattingskansen zoveel mogelijk te vergroten. Doet u dat niet, dan kan het UWV u aan het einde van het tweede ziektejaar een loonsanctie opleggen.
Een tweedespoortraject moet uiterlijk binnen zes weken na de eerstejaarsevaluatie (in de 52e verzuimweek) van start gaan. Tenzij er binnen drie maanden een concreet perspectief is op structurele werkhervatting binnen de eigen organisatie; in eigen, aangepast of ander passend werk dat aansluit bij de functionele mogelijkheden.
Bij een re-integratie tweede spoor wordt de werknemer actief begeleid bij het vinden, verkrijgen en behouden van een geschikte functie in een andere organisatie. Werkgever en werknemer zijn samen verantwoordelijk voor de re-integratie.
Wordt uw werknemer belemmerd door meer of andere factoren dan ziekte en/of handicap, dan komt de specifieke expertise van Stam goed van pas. Wij hebben veel ervaring met tweedespoortrajecten en zijn gespecialiseerd in begeleiding van mensen met autisme (ASS), niet-aangeboren hersenletsel (NAH), psychische beperkingen en een laag opleidingsniveau. Ook kunnen we goed inspelen op laaggeletterdheid, moeite met veranderingsprocessen en lichamelijke problematiek.
Re-integratie tweede spoor is teamwork. In onze visie is succes het resultaat van een nauwe samenwerking tussen werknemer, werkgever en het Stam-team. Van onze kant zetten wij een consulent, een arbeidsdeskundige, een loopbaanadviseur en een jobhunter in.
Onze tweedespoortrajecten zijn als volgt opgebouwd:
Arbeidsdeskundige inzet bij de beoordeling van de passendheid van de functie, en advisering over de inzet van ondersteunende voorzieningen.
Stam geeft een adequate terugkoppeling omtrent de vorderingen in het traject. Een gemiddeld tweedespoortraject duurt ongeveer 1 jaar. De kosten liggen tussen de € 3500,- en € 6000,- afhankelijk van de interventies die nodig zijn om tot een sluitend re-integratiedossier te komen. Het is ook mogelijk het traject in delen af te nemen. U ontvangt dan een offerte per onderdeel.
De arbeidsdeskundige van Stam gaat met u als werkgever in gesprek. Aan de orde komen de kansen, de knelpunten en het niveau van de werknemer. U krijgt een overzicht van de instrumenten die we tijdens het traject in kunnen zetten. Denk aan een loopbaanonderzoek, een sollicitatietraining of een werkervaringsplaats. We maken duidelijke afspraken over de doelstellingen, verwachtingen en verantwoordelijkheden van de werkgever, de werknemer en Stam. Op basis van dit gesprek schatten we in wat er in een traject nodig is en stellen we een maatwerkofferte op.
U kunt contact opnemen met Martine Visser, telefoon 06 1414 4333 of mvisser@stambv.com, of met Marije Baas, telefoon 06 8366 7564 of mbaas@stambv.com