stam

Jessica

Groot rijbewijs én een mooie baan

In september 2023 start Jessica met haar opleiding om het groot rijbewijs C te halen. Gedurende de opleiding zet ze flinke stappen in haar professionele en persoonlijke ontwikkeling. Vakinhoudelijk krijgt ze veel informatie, maar ze leert ook om werkgevers te benaderen, een kennismakingsgesprek te voeren, gestructureerd te leren en te werken, en vooral om niet op te geven!

Voor een geschikte opleiding onderzoekt Jessica zelf diverse aanbieders en vraagt ze offertes op. Haar voorkeur gaat uit naar een instantie die de opleiding aanbiedt zonder baangarantie. Dit met het idee dat ze na de opleiding vrij wil zijn om te gaan werken waar ze wil. Jessica weet het UWV te overtuigen van haar keuze en krijgt de financiële hulp die nodig is.

De opleiding en examens zijn pittig, en leiden bij Jessica regelmatig tot frustraties. Toch zet ze keer op keer door tot ze uiteindelijk alle modules van de theorie heeft behaald, en tot slot ook haar praktijkexamen!

In het traject wordt Jessica begeleid door onze re-integratieconsulent Sandra die ook ondersteunt bij het contact en de gesprekken met het UWV. Daarnaast oefenen Jessica en Sandra samen voor de examens en brainstormen ze over een goede aanpak voor het eigen maken van de stof.

Na het behalen van haar rijbewijs vindt Jessica een baan als chauffeur bij Visser Assen Recycling bv.

Wij als Stammers zijn ontzettend trots op dit resultaat en we feliciteren Jessica dan ook van harte met deze mijlpaal en wensen haar veel succes!

<september 2024>

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief van Stam

Nieuwsbrief Stam

In onze nieuwsbrief delen we mooie verhalen uit de praktijk en schrijven we over onze dienstverlening en de laatste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.