stam

Even voorstellen…

De loopbaanprofessionals van Stam

Bij Stam hebben we een team van Noloc-loopbaanprofessionals dat zich richt op loopbaanvragen en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Er kan altijd een moment komen in iemands loopbaan waarop diegene niet meer goed weet welk werk past bij zijn/haar wensen en mogelijkheden.

Een loopbaanonderzoek van Stam kan dan helpend zijn; het geeft richting en brengt passende werkplekken in kaart. Uit ervaring weten we dat mensen die werk doen dat aansluit bij hun persoonlijke talenten, waarden en interesses, vitaler zijn en een positieve bijdrage leveren aan hun organisatie.

Zelfanalyse en omgevingsanalyse
Traditionele loopbaanvragen richten zich vaak op vragen als: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? en Hoe kom ik daar? De huidige tijd vraagt echter om een bredere blik. We zien in ons werk dat de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt belangrijker worden. We kijken niet alleen naar de zelfanalyse, maar ook naar de omgevingsanalyse.

Dit houdt in dat we deelnemers aan onze loopbaanbegeleiding uitnodigen om de ontwikkelingen in hun omgeving te benoemen: in hun privéwereld, binnen de organisatie en in de maatschappij. Vragen als: Welke ontwikkelingen zie jij in je organisatie en daarbuiten? Hoe kijk je daarnaar? Wat betekent dat voor jou? En: Welke acties vraagt dat van jou? Dit helpt werknemers om beter om te gaan met veranderingen in hun werkomgeving.

Loopbaanprofessionals van Stam: Laura Hoekstra, Amarins Veenstra en Grieteke Boomsma
(Maarten van Klaveren uit team Groningen staat niet op de foto)

Arbeidsbeperking en loopbaanonderzoek
De loopbaanprofessionals van Stam hebben specifiek veel ervaring met loopbaanonderzoeken bij mensen met een arbeidsbeperking. De begeleiding kan daarop worden afgestemd. Bij het in kaart brengen van passende werkplekken houden we rekening met de arbeidsbeperking en passende arbeidsomstandigheden.

“Uit ervaring weten we dat mensen die werk doen dat aansluit bij hun persoonlijke talenten, waarden en interesses, vitaler zijn en een positieve bijdrage leveren aan hun organisatie.”

Voorbeeld
Een voorbeeld van een loopbaanvraag zou het volgende kunnen zijn. Een werknemer met autisme werkt als archiefmedewerker. Door de digitalisering nemen de taken van de archiefmedewerker binnen de organisatie snel af. De werknemer krijgt een aantal vervangende administratieve taken, maar raakt hierdoor gedemotiveerd. De organisatie en werknemer vragen zich af hoe het verder moet. De organisatie wil de werknemer wel andere werkzaamheden aanbieden, maar door de beperking van de werknemer is niet iedere werkplek binnen de organisatie passend.

We kunnen dan onderzoeken hoe we deze werknemer weer perspectief kunnen bieden. Wellicht zijn er toch mogelijkheden binnen de organisatie. De werkgever ziet dan zijn waardevolle kracht niet onnodig vertrekken. Zijn er geen mogelijkheden bij de eigen werkgever, dan onderzoeken we de mogelijkheden elders op de arbeidsmarkt. Op deze manier wordt uitval door een niet (meer) passende werkplek voorkomen.

Visie en missie van Stam
Bij Stam geloven we dat het van groot belang is dat mensen nu en in de toekomst een bijdrage kunnen leveren aan de samenleving, blijven voorzien in eigen levensonderhoud, en een plek hebben om aan de slag te kunnen met ambities en talenten. We kijken ernaar uit om in gesprek te gaan over diverse loopbaanvragen en te helpen bij het vinden, creëren en het behouden van een passende werkplek, waar de werknemer gezond en productief aan het werk is.

Vragen of meer informatie?
Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met een loopbaanprofessional van Stam via info@stambv.com.

Op de website van Stam is meer informatie te vinden over loopbaanonderzoek en loopbaancoaching.

<december 2024>

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief van Stam

Nieuwsbrief Stam

In onze nieuwsbrief delen we mooie verhalen uit de praktijk en schrijven we over onze dienstverlening en de laatste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.